Sunday, April 19, 2015

Jogging di Bukit Bauk bersama geng #RumahKuning +1

In the name of Allah, the Most Kind the Most Merciful.

Well, it is quite long time ago actually. Hmm nampak tak banyak masa terluang? Kehkeh. I nak cerita sikit pasal dua jam di Bukit Bauk gihteww! 

Cerita nya bermula lah disini. Bangun awal dah sesudah subuh tapi siap sempat bekpes roti canai plus teh tarik sampai lah matahari dah tegak. Hahahaha orang jogging pepagi matahari belum terbit lagi tapi kami matahari dah ada atas kepala baru nak gerak. Kahkah!

It took 1 hours plus minus untuk sampai di garisan penghujung sekali. Lagi makin nak sampai, lagi curam bukit tu. At first nak give up dah tak boleh nak sampai penghujung sebab memang curam gila lah, macam naik bukit yang 180' tu! Kau ghase?

Macam biasa lah, memandangkan banyak lemak kiri kanan ni semput aku kemain lagi lah! Dengan bekpes roti canai lagi. Nasib tak bekpes nasi lemak. Hahaha

Nak tau sapa sampai dulu antara kami semua? First sampai Ain dengan Noorica. Pergh daebak lah mereka nie. Gigih usaha dan berjaya! Aku? Mesti lah yang last sekali. Aku dan Mimi. Hahahahaha

Mula mula perjalanan aku antara orang yg terawal jugak lah kat depan. Maintain jer. Mungkin banyak sangat kerah tenaga, tu yang nak habis dah energy at last last tu! Haha balik tu nak turun kemain laju lagik. Turun bukit laju ler, naik tu slow motion sangat. Kah! 

Yayyy finally we did it! At least pernah jugak lah merasa sekali sampai ataih sekali noh! Kau hado? Kahkahkah!

Kiciwa timbang berat sebelum dan selepas naik Bukit Bauk still sama je! Mencikk! Hahaha kbye!



 
Nampak tak jerawat seketui ataih dahi tu? Makin membiak mereka skrg T_T

Penat oiiiii! Jauh lagi perjalanan. Bergambar sat!

Cuaca baik mood pun baik. Click! 

Bertafakur sat amek energy! Hahahaha

Ups and down. Aku capek dong!


Princess-princess bersama kasutnya dan si stokin pink. Eh!

Sayang korang semua. Muah ciked!

1..2..3..4..5..6..7 completed task! Yayyy we did it!


Ok, sampai sini sahaja entry kita pada kali. Semoga kita bertemu lagi. Harap aku makin gigih berblogging selepas ni. Hahahahaha. okay, sayonara! 

photo cr to: Mimi

No comments:

Post a Comment