Sunday, April 27, 2014

Jalan Jalan Makan Angin di Shah Alam

In the name of Allah, the Most Kind the Most Merciful.

Assalammualaikum w.b.t kepada semua readers. Semoga sihat dan sejahtera lah hendaknye ye. Hmmm entry gua pada hari ni adalah gua nak cerita sikitlah aktiviti sepanjang gua berada di Shah Alam. It is my first visit in Shah Alam. Cewahhh ala ala bajet Barack Obama sikit. Nak lah jugak femes kan. Erk takda kena mengena.

Weolss gerak dari Terengganu pada hari Selasa iaitu bertarikh 22 April till' 24 April. So, I decided nak balik lambat sikitlah kunun nya saja nak lepak Shah Alam. Apa yang best sangat Shah Alam tu kan! Okay lah daripada Dungun ni kan. Subway pun takda kata nye (aiyooooo manusia tak bersyukur betul) Kekeke lol! Acceli gua rasa makanan best best banyak lah kat Shah Alam ni. Serious kalau gua study sini memang bambam lah jawapnya. Sekarang pun dah bambam kan. Well, kena pakai supplement lah jawapnya nyiah!

Err, weolss tiba UiTM Shah Alam around 10 malam jugak lah, check in packing barang siap mandi semua dah dekat 12 malam. Dah lepas 12 malam, baru terasa lapar perut ni. Hahahaha sengal betul taknak cari makan dulu after dah sampai UiTM. And then malam tu kebuloq lah tak dapat makan sebab semua kafe dah tutup. Sapa nak berniaga tengah malam kan. Mekdi kepci tu adalah.. Aiyoyoyo! Nasib baik lah ada kak ain ni beli kopok sikit so kitaorang share lah dengan dia. Thanks kak ain!



First day bekpes kat Shah Alam


Esok pagi siap siap around 7 30 a.m pergi dataran budiman interview kerja. Ececececeee interview lah sangat kan. Isi borang interview je lah yang mampu kan sebab tak habis belajar lagi pun. Fefeling nak kerja lak dah kan. Excited overloads! Acceli tak banyak pun peluang pekerjaan. Gua tengok jawatan yang ada tu pun seram sejuk je tengok. Macam software developer, software engineer, IT Executive and dll. Mau tak pengsan tengok jawatan tu! Hahahaha





Masa berlangsungnya Job Cairex di UiTM Shah Alam

Pejam celik pejam celik dah habis pun event tu. Event ni berlangsung dari 21 April hingga 23 April. 3 hari sajo lah. Bukan sajo jawatan untuk IT department je, business ade, marketing ada, accounting ada, engineering ada dan banyak lagi lah!

Takda apa pun yang menarik, cuci mata melihat jejaka jejaka handsome di Shah Alam tu iye lah jugak. Syiok nye kalau study kat Shah Alam ni. Setiap hari mesti hadapi jammed lah, bandar universiti kat sini hiduplah sampai malam pun. Tak lah macam kat Dungun ni, kalau student diploma cuti, habis sunyi sepi macam takda orang kat fakulti. Pergi kelas balik kelas, alahai so bored you know!


Lunch with my darling at Mid Valley 

Datang Shah Alam takda pergi memana pun sebab kawan kawan semua busy kerja. Sedih lol! Ada lah kawan gua nama dia Mimi bawak jejalan pergi Mid Valley. Acceli nak pergi Times Square tapi gua dah 3 4 kali gak lah pergi sana. Well, shopping sana murah kan. Tak rasa nak shopping pun, cuma lepak je so lepak lah kat Mid Valley. Hot setapppppp mamat kaya hensem the vogue ramai lol! Hahaha ok bye.


Dinner with Mr. Mr. at Setia City Mall





Bermonopod di i-city with ladies

At last dapat lah jugak pergi i-city tu kan, tapi tak puas lah. You know sejam setengah je tiket 6 ringgit! What the fish! Gua rasa kan sejam 3 ringgit lah. Gila huntunglah i-city kan. Kalau singgah Shah Alam, insha Allah nak pergi lagi i-city sebab tak dapat masuk indoor lagi. Kawan busy esok nak kerja kata nya!


Burger bakar abang burn memang awesome!


So, malam tu dinner dekat kedai abang burn bakar nya! Habis je makan balik rumah, kawan bagitahu kedai tu terbakar. Iye ke?

Hari terakhir weolsss just pusing pusing kotaraya Shah Alam je. Makan angin cuci mata window shopping and dapatlah sehelai dua baju shawl labuh dan itu je lah kot. Hahaha



Watch out my video on Facebook! Thanks!

Click this link!

Video i-city

Ok, but not least thanks for reading! Love.

No comments:

Post a Comment