Wednesday, December 18, 2013

Makanan serve dari student Hotelll

In the name of Allah, the Most Grateful the Most Merciful.

Assalammualaikum. Apa habaq? Harapnya habaq baik belako lah cerita nyo. Alhamdulillah.

Hmm. Entry gua kali ni pasal makan-makan cari pasal. Eh tetibe pulak kan. Rasa nak update blog tu berkobar-kobar pulak tetibe kan. Argh ini semua poyo! Jalan-jalan cari makan? Tak payah nak jalan sangatlah kan. Haha uitm je pon. Ergh ada aku kisah? Haha

Aku cuma nak cerita yang makanan dekat Hotel UiTM Dungun ni sangat worth it okay. Rugi tak cuba. Bukan senang nak dapat makanan murah dekat Dungun ni. Kalau dengar pasal makanan murah dekat Dungun, memang aku serbu dulu la. Hahahahahaha ini kes sebab harga nasi goreng biasa kat sini pun RM6. Kau hado? Haha

Eh, bukan takat nasi goreng biasa je, nasi biasa plus ikan keli pun RM4 hoccey! Dulu-dulu masa zaman Diploma suka jugak lah menu ni, rege dia RM2.50 je tapi kat sini rasa macam tak berbaloi je nak makan nasik dengan ikan keli so makan ayam je lah hari-hari. Huhu

Tak dapek makan nasi dengan ayam, dengan telur ayam pun boleh. Eh! Kau ingat telur ayam sini murah? Telur ayam pun import dari Barat. Kau mampu? Hahahaha. Mahal nohh telur ayam seploh bijik pun RM3.99, dah terasa macam telur ayam OMEGA lak. Gituh!

Okay, larik topik lak kita kan. Maaf guys. Iklan kejap. Mihmih!

Baru-baru ni aku ada rase resepi rahsia kat Bayu Grill, Hotel UiTM nie. Terasa sangat VVIP kauuu! Layanan dia sangat classs okay, siap speaking omputeh lagik. Kau hado? Kahkahkah. Bajet jer!



Roasted lamb ni harga dia RM7 je. Murah kan murah kan? Mana nak dapat Roasted Lamb rege macam ni melainkan buat sendiri. Buat sendiri pun lebih RM7 hoccey! Nak beli ramuan lagik. Tapi boleh dapat banyak lah. Ahhh tetibe. Haha



Yang ni pulak Tiramisu Mango. Sedap sangat! Rasa aiskrim yang sangat manis dan perasaan yang tak dapat nak digambarkan lah. Haha. Ni harga dia RM3. Murah jugak kan?



Ni pulak side dish je. Harga dia RM2.50. Aku suka daging ni, dia kukus kejap je. Terasa macam tak masak lak. Fefelinggg makan sushi gituh! Eh!



Spagetti ni harga nya RM6. Murah jugak kan? Disebabkan harga pun terlebih murah, aku pun terlebih order. Melampau kan? Hahahahaha



Baik lah, sebelum kita makan baca bismillah dulu ye! Nanti ada pulak orang kedua makan sekali. Eh!



My partner. Sebelum menu sampai, minum lah air masak ni dulu. Hahahahahaha berapa kali refill pun tak tahu lah. Mau lah 10 kali jugak kot. Hahahaha ini ober!

Ok, sampai disini dulu entry pada kali ni. Busy ah busy ah nak final ni. Wish me luck! Papai!

No comments:

Post a Comment