Wednesday, December 4, 2013

HUJAN MEMBASAHI BUMI

In the name of Allah, the Most Kind the Merciful.

Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Seperti apa yang kita tahu, Malaysia kini mengalami banjir yang sangat gah, dahsyat dan teruknya disekitar Pahang, Terengganu, Kelantan dan sewaktu dengannya. Pertama sekali, takziah diucapkan buat mangsa yang terlibat. La Tahzan.

Well, takda benda banyak nak cerita kat sini dan ini pertama kali nya juga aku berada dibumi yang lembap dan sejuk ni. Setiap kali nak shower, terasa air tu sampai ke tulang. Tak boleh nak diungkapkan sampai rasa nak meninggal. Sejuk nya MASHA ALLAH. Terasa macam duk kat Korea lak di ketika musim salji. Haaa, kau gituh! Orang Korea pun tak mandi lah kalau musim Sonata. Ah dramatic sangat!





See, tengok lah model sorang ni. Ober sangat kan. Haha




Setiap hari setiap masa dan setiap detik aku berhadapan dengan hujan. Tak boleh terkira lah berapa kali dah aku kena hujan. Kasut aku pun mostly dah rosak semua, at last pakai selipar je pergi kelas. Haaa, kau hado? Mampu? Tapi hari ni alhamdulillah hujan renyai je. Syukur!

Okaylah, pesanan ikhlas dari akak ni untuk adik-adik manis, jangan main hujan ye. Tapi bagi akak hanya bantal yang sentiasa menemai akak dikala hujan. Haha. So, jangan main HUJAN okay! Bahaya! Memang banyak adik-adik yang tangkap cintan leleh ni buat drama hindustan masa hujan-hujan gini. Buat adik-adik UiTM Dungun ni jangan pergi buat drama lak kat pantai tu. Kang dibaham dek ombak pantai bergelora tu, akak ni jugak yang susah. Dah masuk akhbar Harian page depan sekali. Haaa, popular uolss! Klik me please. Lol. 


No comments:

Post a Comment