Sunday, October 27, 2013

Family day BIZZCOM '13

In the name of Allah the Most Grateful the Most Merciful.

Assalammualaikum saudara dan saudari yang hensem, kacak, comel lotey, manis dan cantik. Apa khabar? Alhamdulillah sihatlah semua nya ye.

Topik saya pada kali ni mengenai family day BIZZCOM. What? BIZZCOM? Apa tu? For your information, Bizzcom means Business Computing. Ok, that's it!

Family day ini telah dilaksanakan dengan jayanya pada 26 Oktober 2013 pada jam 8 pagi tapi aku tiba pada 9 pagi. Well, memang macam tu la. Ingat senang ke weh nak bangun pepagi buta ni. Macam nak pergi kelas pulak dah. Aku tahu memang event akan lambat start punya. Aku agak dah! Kahkahkah. Pssstttt jangan bagitahu sesape! Ahaks.







See, aku dah sampai pun mereka belum buat streching lagi. Warm up lah! Hahahahaha so kita makanlah sandwich dulu berserta air kotak yang sangat manis sekali. Gitewww!

.
.
.
.
.

Okay, nampaknya nya event dah bermula. Fuh fuh fuhhh belum warm up lagi dah berlari 400m. Memang nak fitam lah cerita nye. Hahahahahahahaha. Sabar je lah nyiah!



Ini check point yang ke berapa pun aku tak tahu lah. Main tutup-tutup mata pulak. Gituhhh! Aku lah jadi mangsa kena tutup mata dalam team member aku. Lagi lah bertambah nak fitam uols. (gambar hiasan) Kahkahkah!
 





Yang ni acara bowling tapi guna traditional method jerrr. Guna kelapa nyior yang berat gila nak mampuih tu. 2 3 kali baling dah habis energy. Kahkah! Nasib baik lah si Epy tu terer baling kelapa kat botol-botol ni semua. Giteww! Tahniah!! Berjaya jugak habiskan task. Ahaks. (gambar hiasan)




Awww comel pulak aku tengok deco Bizzcom ni. Rasa sangat party dan santai-santai gituh lah. Comel sangat!






Kami kena denda penalti nyanyi lagu Korea, Sorry Sorry by Super Junior sebab tak dapat habiskan task yang dikehendaki. Ada ke patut suruh makan roti cencaluk plus cili padi dalam masa 15saat. Dah la tak boleh terima. Duhhh dah la ada bau belacan gilak kuat nak mati. Pengsan. (T_T)






Yeayyy! Team kami sampai dulu, so kami lah juara. Hip hip horeyyyy! Tahniah semua atas kerjasama dan usaha sama korang semua especially Kak Ain Nabila kita ni. Tak habis-habis suruh kami larik laju-laju. Mentanglah dia kecik, kami ni gemok gedempol. Hahahahaha. Gituh! Ahaks.






Santai sekejap sambil kita pose ala-ala model gitchuuu' sebelum menikmati hidangan makanan yang sangat menyelerakan. Argh gituh!




Ini nama dia CAROM. Sapa tak pernah main? Sila angkat tangan!!! Oh sedihnya kehidupan kalian. Terjun bangunan lebih baik lah. Wakakakaka kbai!



Pipah ni bajet terer sangat je main carom. Semua dah dapat banyak buah carom, pipah satu pun tak dapat lagik. Nanessssss.



Haaa, korang jangan terperanjat!!!! Tetibe lak si pipah ni asyik goal je. Pergh juara terus dengan mata 24. Tahniah tahniah! Ahaks.






Awwww comel sangat aku tengok dorang ni naik basikal. Macam pre-wedding perkahwinan pulak. Hahahaha ini sangat ober kan. Hiks!




Sea-side view in Teluk Gadong, Dungun, Terengganu. What a nice view!




Sessi menghilangkan kotoran degil dimuka. Apa formula nya? Guna lah clorox cap ayam. Hahaha




BBQ time. Motif gambar ni? Aku rasa dia sangat comel dalam gambar ni. Awww! Kahkahkah. Ok bai. Ahaks.



Sedikit taklimat dari sir Akramshah.




Takpa lah, walaupun awak bukan juara dan tempat last sekali pulak tu, awak tetap juara dihati saya. Argh ober lagik. Hahahahahaha (joke?)






Okay, last but not least, what a happy moment! Memang seronok sangatlah berlari-larian, berkejar-kejaran, berlumba-lumbaan dan sebagainyewwww! Hahaha. Thanks you for coming you guys. See you again on next semester but not for him (T_T) Awww! Ok, bye. Wasalam.

2 comments:

  1. Eheeem...ehuuuum....comey eyh gambo hiasan.. bukan main byak lg gambo mamat bju biru tu..
    lgsatu gambo gua dia ckap prewedding??? Ayamak tak romatik lagsung...

    ReplyDelete
  2. amboi bukan main lagi budak baju biru tu je ye...

    ReplyDelete