Saturday, September 14, 2013

Welcome Terengganu.

In the name of Allah, the Most Grateful the Most Kind.

Assalammualaikum. Bertemu kita kembali setelah bertahun lamanya tak update blog. Gituhh! Gigih je kan. Entry kita kali ini mengenai Terengganu. Jyeahh! Promote sikitlah Terengganu ni. The fact banyak kali jugak lah mai Terengganu ni tapi first time mai Dungun ni. Kahkahkah! Meh sini nak cerita sikit setiba nya aku di Dungun ini untuk semester ke 4.

Tapi sebelum tu, meh singgah kejap Instagram kita. Kalau rajin, follow sekali ye. Ahaks. This the link untuk Insta Afifah Miyata. Thanks guys and girls for following me up. I love you. Ehh begitu. Dan lagi satu link Keek Afifah Miyata! Hahahahahaha. Hanya untuk suka-suka sahaja ok. Tiada kena mengena antara yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Hiks

Ok. Mari kita memulakan cerita. Actually aku mai Dungun awal. Orang start kelas hari Isnin 9 September tapi hari Rabu 4 September aku dah balik Dungun. Nampak tak semangat betul aku nak pergi kuliah?

Aku tiba di kampus pada jam 6:45 pagi. Sampai je terus solat Subuh di surau Gemia. Then sambung tido lagik sambil menunggu si Saihah ni tiba ke kampus. Yela, nak mintak kolej sesama kata nya. Gitewww!

At last, bila pejabat kolej dah buka, kami gegas ke opis dengan harapan dapatlah kolej tapi apakan daya... Lain jawapannya.

Terpaksa lah bergegas mencari rumah sewa. Dalam fikiran adalah lokasi yang dekat dengan kampus dan murah. Itu dah memadai. Alhamdulillah dapat juga RM100 seorang tak termasuk bil air dan eletrik dan takda tv dengan wifi. Ok lah kan? Tapi takda tv tu yang sadis. Rumah jiran sebelah siap ada Astro lagik. Jelessssss.



Ini muka tak mandi seharian. Serious tak mandi seharian. Gilak! Tiba je kat rumah sewa dalam tengah hari jugak lah. Then, kami terus shopping mencari barang-barang yang patutlah untuk dibeli. Nasib baik ada Tabita. Tak perlu make up bagai. Eh!




Tadaaaaaaaaaaa. Ini lah rumah sewa kami. Rumah teres berkembar. Siap ada air cond lagi. Dapur pun ada kot. Tak besar mana pun tapi okay lah bagi kami 4 orang je dalam rumah ni. Cukuplah memadai.




Aku saja je mintak makcik tu belikan kipas lagi untuk bilik. Hahahahaha kesian kan makcik tu! Siap belikan penyidai pakaian. Sayang makcik! Lebiu. Kahkah!!





Barang dapur tak beli lagi, jadi malam pertama kami decide makan kat luar je. Nasib baik ada kedai berdekatan yang buka. Serious sedap lah masakan Tom Yam nye. Memang import dari Thai ni. Kihkih.

Ok lah, sampai di sini sahaja entry saya pada kali ini. Semoga kita berjumpa lagi. Erk. Kbai. Wasalam.




No comments:

Post a Comment