Thursday, June 20, 2013

Tate Thanaka Powder is AWESOME!

In the name of Allah, the Most Kind the Most Grateful.

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua readers. Hello. Salam Jumaat btw. Hurm. Apa plan aku hari ni? Busy sikit study. Almaklum lah aura final tu dah makin hampir. Fuhhh! Berdebar mak rasa nokkk! Al maklumlah dah lama tak hadapi perasaan nak masuk final nie.

Okay. Entry kali ni pasal bedak Tate Thanaka. Have you ever heard about this product? Yela, dulu produk ni takda la famous sangat. Sejak Kak Nora Danish kita ni pakai, semua orang duk sebok nak cari produk ni. Tak begitu? Hahaha.

Haaaaa. Apa yang best pasal produk ni? Bagi aku, aku suka bau lemon dia. Sangat harum. Kalau shampoo rambut ke, sabun mandi ke, even perfume untuk kereta ibu, I most prefer to the juicy scent like lemon, orange and so on. Tak suka? Ada aku kisah? Hahaha.



Baiklah. Aku cerita sikit pasal produk Thanaka ni selepas sedikit sebanyak buat research. Gitewww! Produk Thanaka ni asal nya produk bedak sejuk turun-temurun bagi orang Burma dengan menggunakan pokok Thanaka itu sendiri. Bedak ni jugak mengandungi sun blocker, care cosmetic and even organic make up. Sedap oh pakai bedak sejuk ni. Rasa nyaman sangat. Dah rasa fefelingg macam Nora Danish jugak. Hahaha. Kalau tak percaya, anda boleh cuba sendiri. Kihkihkih.


Bedak thanaka juga mengawal lebihan minyak di atas permukaan muka, natural moisterizing dan juga anti oxidant. Seriously produk ni bagus. Haaa, jangan lupa beli yang original. Jangan tertipu okay! Bedak ni tak mahal pun. Kalau beli direct selling, memang lagi murah. ND pun jual RM10 je. Kalau by middleman nie, most RM20-30. Jangan tertipu dengan orang yang jual mahal nie. Selamat mencuba! Sayonara.






Credit to Mr. Google for the all sources. Thanks you.



This picture is mine okay! Hehehe. Selamat mencuba guys!


No comments:

Post a Comment