Monday, August 13, 2012

TAHNIAH PANDALELA!

In the name of Allah, the Most Kind the Most Grateful


Perenang negara, Pandalela Rinong yang meraih pingat gangsa dalam 10m Paltform Wanita dalam Sukan Olimpik London baru-baru ini tiba di tanah air pagi ini.




[retweet/@MAS] Dato' Seri Ahmad Shabery Cheek joins in at KLIA to give a warm
welcome to Pandelela.

Kami 28 juta rakyat Malaysia mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Pandalela yang telah mengharumkan nama Malaysia dan satu-satunya wakil rakyat Malaysia memenangi medal Bronze bagi kaum wanita setelah sekian lamanya! Kami bangga dengan Pandalela! Congratulation! We're proud of you. Haaaa, sapa yang tak tahu Pandalela masuk games ape, memang aku ketuk je kepala orang tu! 1 Malaysia dah tahu kot. Kekekeke. Beliau memenangi acara terjunan 10m wanita solo. Before this, beliau masuk terjunan duet tapi malangnya gagal beraksi dengan baik dan tak dapat ke pusingan seterusnya. Walaupun umurnya baru mencecah 19 tahun, beliau sudah membuktikan yang beliau juga salah seorang atlet yang sudah boleh dibanggakan. Tahniah sekali lagi. Sebelum ini, beliau dapat pingat Gold untuk kejohanan Komanwell iaitu sukan untuk negara jajahan, am I right? Ok, ini sahaja entry aku pada kali ini. Bye-bye. Sayonara. HEHE

No comments:

Post a Comment