Tuesday, July 17, 2012

Photoshot di Gunung Lang

In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful.

Seriously hari yang sangat letih pada 14 July 2012. At morning till 1.00 pm, we've an event at Kg Jelintoh, Gopeng. Program mesra rakyat la gituh. Dato' Ismail yg merasmikan pengakhiran program. Macam2 event ade, contohnya pertandinga mewarna, naek basikal lambat, tiup belon dan banyak lagi. Mase tuh memang rase nak pengsan dah. Letih amat sangat! Mane tak nye, berjemur tengah panas. Event sukaneka la katakan. Alahai.

Then, abes je event tu, member ajak pegi Ipoh. Mula nya pegi Ladang Gaharu, masyaAllah! Baru aku tahu ade Ladang Teh kat Perak nie. Ingatkan kat Cameron Highlands je. Huhu. Tempat dye boleh dikatakan sejuk jugak la. Boleh sewa van, 1 person only 10 dolars. Teh nye rase sedikit payau la. Aku rase minuman kesihatan yang khusus nya orang cina yg banyak membelinya! Eh ehh, kat situ jugak ade jual perfume tawww. Harga diaa.... RM200++ tawwww. Original pure perfume. Bau pon rase nak pengsan, wangi teramat sangat! :D
Dan diikuti ke Jusco. Pegi jusco nak makan mi sizzling je sena nye. Yus nie haaa mengidam sangat nak makan sizzling. Sampai park kereta pon kat luar jusco je. Mane tak nye, punye lah ramai warga Malaysia nie menapak kat Jusco. HAHA.

Then then, pegi Seven Evenue. Tujuan pegi Seven Evenue tuh actually nak usha dlsr. Yg ala2 Yuna tuh, CANON D3200. Rupe nye same je harga dekat kampar tuh. Then then singgah la Gunung Lang. Wow! Sangat menarik dan indah tempatnya. :D Last but not least, dapat singgah Taman Polo kejap makan laksa. Aww awww. Arriving home at 8 pm. Finish!





















1 comment:

  1. Subhanallah.. cantiknya tempat nih.. pemandangan yang menyejukkan mata. bila la nak sampai sana nih.. hehe~

    ReplyDelete