Monday, July 9, 2012

Practical Training Time!

In the name of Allah, the Most Kind the Most Beautiful.

Alhamdulillah! Syukur aku masih boleh bernafas di muka bumi Allah nie. Sungguh kerdil aku merasa. Pergh! Diam tak diam lama jugak aku tak update blog nie. Tsk tskkk! Akibat takde mase nk update, itu la blog aku dah bersarang2 dibuatnya. Penuh habuk dan debu. Fuhh fuhhhh! Ular pon boleh membiak! Kekekeke~ Bukan takde mase nak update sebenarnya, tapi akibat kekangan line tenet sangatlah slow membuatkan aku rase give up nak update. Hohohooo~ Then, aku cuba gigihkan diri update blog! Pasti ramai yang rindukan aku kann~ Hikhik

Anyway, aku sekarang tengah praktikal di salah satu tempat kerja government. Iaitu di PDT! Ape tuh PDT? Itu lah Pejabat Daerah dan Tanah di Kampar. Aku rasa jawatan aku kat sane sebagai Asisstant Officer la kott. Ouch! Sedihnyaaaa! ㅋㅋㅋ Memang first week aku masuk tempat kerja, aku rasa aku salah tempat. This because aku programmer kot. Bukannya tanahrian. Hikhik! But, still ade kerja it, aku teruskan lah jugak :)


Overall, aku rase BEST sangat kerja kat situ even I've always scolded by CC (Chief Clerk) ! Actually banyak je peristiwa pahit manis kat situ. InsyaAllah jika ada masa terluang nanti, pasti aku akan kongsikan bersama. Huhu.

Aku start praktikal since 11 Jun till 21 September. Kat PDT, kami ade 5 orang student practical. 3 from us dari UiTM and the the rest dari UTM and UTHM. Both from Johor. Johor mali lahh! Since dorang nie degree, kami panggil akak lah lebih hormat gituh :) Cewah!



mase majlis bacaan Yassin dan perpisahan Encik Karim.


dan lagi.... ober kannnn~ hihi


nie time majlis penyerahan Notis 5A dan Pemberi Hakmilik kat Kg Sahom.


Otomenn~ Otomennn~ Nie otomen clone. Hakhak


Nie tempat aku kat opis. Hohohohoho~


Awas!! Dalam tuh ada otomen. Hikhik


Sebelum berpisah, kita tangkap la gmbr duluuu buat kenangan. Weee~


Nie masa hujan yang lebat mengakibatkan bumbung PLB terbongkak. Takziah!


I'm tired. Fake smiling~ Huuuuu

'
With Kak Faxera a.k.a Kak Era. :DDD


Me, Yus, Cik Nur Ashqrun (ADO kami) and Mimi. Peace! :D



No comments:

Post a Comment