Saturday, January 28, 2012

Wordless Saturday

In the name of Allah, the Most Kind the Most Gracious.

Isteri solehah? Aku? Mesti lah tak! Eh ehh, bukan maksud aku taknak jadi isteri solehah. Maksudnya aku tak kawin lagi, mana bisa jadi isteri solehah. Hehehe. Entry aku pada kali ini
agak berbeza sedikit. Apa yang beza nye? Aku pun tak tahu la. Mungkin this is serious matter.

What I mean is, yelah, sape taknak jadi isteri solehah kan. Syurga itu di telapak kaki suami. INGAT TU! Hehehe. Jangan sesekali menderhaka ok. Sabar dan mendiamkan diri itu lebih baik daripada menderhaka terhadap si suami.

MADU? Apa itu madu? Madu lebah atau madu lain? Hehe. Bagi aku, aku tak kisah pon kalau suami aku nanti bermadu. Kalau boleh, mesti la aku nak jadi isteri first kannn. Asalkan dia adil dan saksama. Sape nak kan suami kita bermadu. Mesti lah TAK. Bila aku tanya sape2 pon, mereka takkan benarkan si suami nie berkahwin lain atau dimadukan. Tapi, bagi aku, mesti lah kena ade reason yang kukuh kenapa perlu dimadukan. Isn't? Hehe.

Okay, actually aku taknak cakap pasal nie pon. Tetibe je cakap pasal madu. HAHAHA. Out of my mind oke. Saje jadi wordless saturday. Hehehe. Aku nak cite pasal someone nie. Si someone beria lah asyik dk sebut je pasal "nak kahwin". Nie lah conversation aku, lebih kurang macam nie la.

AKU : salam. kau tengah watpe weyh?
DIA : tengah termenung. (tak jawap salam aku pon. *pui~ hahaaha)
AKU : termenung pasai pa?
DIA : pasal nak kahwin la. hahaha
AKU : kau nie asyik nak kahwin je. update status pon asyik cakap kahwin je. sebut pasal kahwin
nie, kau dah ade calon ke?
DIA : belum lagi....(tak tahu lah jawapan jujur ke tak. kalau belum, aku nak try gak *dalam hati)
AKU : laaa, gaya macam dah banyak calon je. mesti kau nak yg cantik je kan. hahaha
DIA : hahaha. takde la. cantik tak cantik tuh tak kisah sangat pon. tapi, ada lah syarat2 nye.
AKU : amboi~ memilih sangat! (dah macam contest pulak ade syarat2. hahaha)
DIA : nak tahu tak ciri2 nye?
AKU : hmmmm. bagitahu la, mane tahu aku cukup syarat2 nye. haha
DIA : 1 sampai 3 nie adalah wajib jadi bakal isteri aku.
1) pakai stokin kalau nak pergi mana2..
2) tak pakai make up. natural beauty (kalau beast beauty leh terima ke agak2??? haha)
3) pandai masak.
AKU : pergh! aku sentap dowh!
DIA : hahahaha. asal sentap?
AKU : ..........................

macam tu je lah berakhir conversation aku dengan DIA. so, ape yang aku nak conclude pasal nie, tunggu entry aku yang akan datang. To Be Continued.....

No comments:

Post a Comment