Thursday, November 24, 2011

Life's must be go on!

In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful.

kehidupan sememangnya mesti diteruskan walau pahit macam mana pon. aku akur dengan ketentuan Illahi dengan segala qada dan qadarNya. meskipun terlalu pahit untuk ditelan, perjuangan aku mesti diteruskan. aku tak boleh mengalah! aku perlu kuat semangat untuk bangkit semula. insyaAllah, semester akhir ini aku akan cuba sedaya upaya untuk dapatkan 4 flat! ini yang aku impikan selama ini. so, that's mean i need to work hard. but the things is, first week je dah ponteng kelas. boleh ke? actually, bukan nak ponteng kelas cuma i don't know which class i need to joined. insyaAllah, next week aku takkan ponteng kelas. sosial tuh sosial jugak, tapi pelajaran jangan diabaikan. I still remember this word.

okay lah, for this semester, aku tinggal dekat luar. agak jauh lah dari kampus. lebih kurang 1/2 hour kalau jalan kaki. kalau nak basikal tuh, lebih kurang 15 minit. so, i decide to buy a bicycle. nak beli kereta tuh, rasa masih tak mampu lagi kot! and masih dalam proses kumpul duit. kalau beli pon, just a small car. it's okay if still works, isn't? hehehehe.

memang agak penat jugaklah tinggal kat luar nie. barang pon mahal. keje pulak asyik nak makan je. i don't know lah, i felt hungry every time. hahahaha. so, we'll decide to eat just once in a daily. hahaha. so, boleh lah diet sekali, that's because berat aku hampir mencecah 60kg! OMG! before i enter in UiTM, my weight just 48 kg or something, and now it's gain 10 kg. how bad!

since I'm live in here (Sidec), i felt something... something I don't know to says. I felt wanna cry as I can. rasa sangat kekok dan kata orang "tak boleh blah la". but then, i need to comfort it. at last, boleh masuk lah. cuma rasa ada benda yang pelik lah. yes, it is. rumate aku nie agak pelik lah. tak pernah aku nampak dia pergi kelas. baru-baru nie dia baru add aku kat fb. aku pon bagi lah account aku yang ke 3. risau kitaorang ngumpat dia kat my first account! astaga! teruknya aku kan. hehehe. first kitaorang kenal, dye asyik marah aku je. aku pon rasa macam nak nangis lah! sabar. sabar. aku nie memang tak boleh nak susah sikit! mesti nangis. tapi, aku tabah tahu. aku dah biasa hidup susah. family aku pon bukanlah orang kaya. anak cikgu je. masih boleh makan lah tiap hari. tak pernah lagi lah kebulur sebab takde duit. alhamdulillah!

rumah sewa nie, aku tinggal dengan Nurul Shahida, Mimi Kamilah, Adiela, Afiqah,Nadia and aku bagi warga sains komputer. kamilah pemangkin pemaju negara. hehehe. tapi, ada jugak lah senior Degree business tinggal dengan kami. sewa kat sini agak mahal skit berbanding dengan kawan-kawan yang lain, RM150 for one month. then, bila dah mahal, mestilah fully furnished tapi cuma air-cond je takde. haha. panasss gila kat sini kot. berpeluh-peluh aku dibuatnya. seksa nyeeeeee!!!!

okay lah, aku rasa sampai sini sahaja aku nak share moment aku kat korang semua. moga jumpe lagi. bye uolssss. muah! ;D

No comments:

Post a Comment