Monday, February 14, 2011

Transformation since 2008.

In the name of Allah, the Most Kind, the Most Grateful.

Pembaziran? Ye! Aku memang seorang wanita yang sangat membazir. U know what? Its all about my gadgets. For those yang perasan la kan yang aku tiap sem tukar gadget baru. Gadget ape? Handphone la kan. Ape lg! Dan aku tersangat harap takkan tukar handphone lagi. Serik2!
Hahaha! Hah, nie aku nak story sket about my gadgets nie.


BEFORE SEMESTER 1.




Sony Ericsson W660i.
Hah, nie la handphone aku sebelum aku masuk UiTM dihatiku. Hahahaha! Handphone nie tak tahan lama. Tak sampai setahun pon aku pakai. Handphone nie sempat gak lah aku pakai masa f5. Masa aku sekolah dulu. Hehehe! Handphone nie actually hilang. Kenangan pahit la yang tak dapat nak digambarkan. :(


SEMESTER 1.


Sony Ericsson W580i.
Hah, yang nie handphone biase je. My late grandma yang bagi disebabkan handphone aku yang hilang tu. Sedih kot. Dah la original. First time aku beli handphone original taw. Dengan duit aku sendiri. Oh! Sedih sungguh la. Okay. Handphone yang nie dah rosak sebab aku rendam dalam baldi. Hahah! Ape la fifah nie. Handphone nie aku masih simpan. Khazanah aku tu. Sayang my late grandma.


SEMESTER 2.

CSL K500i.
Hah, cube teka handphone aku yang mana? Jeng3! Handphone aku tak mahal. 500 je. Samsung corby or CSL 500i? Mestilah CSL. Mana mampu nak beli Samsung Corby walaupun impian aku jugak lah nak memiliki Samsung Corby sampai sekarang, tapi masih tak kesampaian la. Huhuhu. Handphone nie masih ade lagi, kat rumah. Aku beli pon sebab ade tv. Dan 100% aku guna duit ptptn. Ye! Ptptn aku memang untuk beli benda yang merepek nie semua. Hahaha! :D


SEMESTER 3.


Sony Ericsson T715.
Yang nie la handphone kesayangan aku. Sayang gila la handphone nie. Pink color ma. First time beli handphone kaler pink. Masih teruja. Haha. Bule plak macam tu kan. Hakhak. Handphone nie aku masih pakai. Gambar dia cantik. 3.2Megapixels je. Dan aku masih sayang nak jual. Hehehe! Dan aku rasa aku menggunakan duit ptptn jugak. :DD

SEMESTER 4.


Htc Wildfire.
Ok. Yang nie handphone latest aku la. Baru je 2 minggu camtuh aku pakai. Tapi, kaler white. Sayang giler la kat handphone nie. Htc Wildfire. Hehehehe! Harga dia dekat 1200 jugak la. Half dari duit mak aku. Half lagi ptptn la kan. Hahaha! Memang ptptn aku untuk beli handphone kan. Hahaha! Ok. Aku cuba berjimat dan azam takkan beli lagi. Huhuhu. Sayang mak! :DDD

p/s : Conclusion dia aku suka buat collection. Collection aku aku suka kumpul adalah handphone, comics, kasut dan etc. Bila aku tengok balik collection yang aku ada, aku akan puas hati dan tenang. Dan stress aku akan calm down. Itu saja. :DD

No comments:

Post a Comment